Головна Новини Світ США Армія США вперше у світі візьме на озброєння дрони нового типу: в чому їх особливість
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія США вперше у світі візьме на озброєння дрони нового типу: в чому їх особливість

ВМС США візьмуть на озброєння безпілотник, який працює на сонячній енергії та має унікальні характеристики.

9 квітня 2024, 08:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військово-морські сили США офіційно взяли на себе зобов’язання придбати безпілотники K1000ULE, які не має собі рівних у всьому світі. Ці унікальні дрони повністю працюють на сонячній енергії, але їх характерною особливістю є час роботи. Жоден подібний безпілотник не зрівняється з трьома днями польоту.

Армія США вперше у світі візьме на озброєння дрони нового типу: в чому їх особливість

Безпілотник K1000ULE. Фото з відкритих джерел

В рамках програми PMA 263 ВМС США замовлять у компанії Kraus Hamdani Aerospace (KHA) безпілотник K1000ULE, який буде прийнятий на озброєння Корпусу морської піхоти. Такі дрони іноді називають "псевдосупутниками", оскільки вони можуть забезпечувати постійне спостереження та послуги ретрансляції сигналу.

За словами виробника, дрон призначений для забезпечення чудових можливостей розвідки та спостереження. Ще одне корисне застосування безпілотника може бути в районах бойових дій, де K1000ULE може бути інструментом для зв'язку на великій відстані.

K1000ULE – це безпілотна літальна система для вертикального зльоту та посадки (VLOT), яка може працювати на висоті приблизно до шести кілометрів. Важливо, що безпілотник живиться від сонячної енергії, тому може працювати тривалий час. Це перший дрон у своїй категорії, який може залишатися в повітрі понад три дні. Проведенні випробування вказують, що K1000ULE здатен працювати до 76 годин.

Сучасний безпілотник має також ще кілька новітніх функцій. Крім тривалості роботи, один оператор може керувати цілим роєм таких дронів та призначати їм різні завдання. Розподіл дронів може змінюватися в режимі реального часу. Компанія KHA додає, що багато дронів, які працюють разом, можуть забезпечити безперебійний зв'язок на дуже великій території. Це, своєю чергою, має вирішальне значення не лише у військових місіях, але й у кризових ситуаціях, таких як катастрофи чи стихійні лиха.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія заявила, що Україна використовує "марсіанські технології" у безпілотниках.

Також "Коментарі" писали про те, що росіяни сховалися під танком, однак українські дрони і там їх дістали. Відповідне відео потрапило в мережу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини