Головна Новини Світ США ATACMS можуть опинитися у найближчому пакеті військової допомоги Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

ATACMS можуть опинитися у найближчому пакеті військової допомоги Україні: подробиці

За словами одного з чиновників із доступом до планів допомоги у сфері безпеки Штатів, "вони (ракети ATACMS) наближаються"

9 вересня 2023, 07:20 comments1546
Поділіться публікацією:

Дискусії, які продовжуються досить тривалий час у Білому домі, таки досягнуть своєї фінальної стадії і США, ймовірно, включать у майбутній пакет військової допомоги Україні далекобійні ракети ATACMS. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "ABC News", з посиланням на джерела.

ATACMS можуть опинитися у найближчому пакеті військової допомоги Україні: подробиці

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Адміністрація Джо Байдена близька до того, щоб ухвалити рішення про надання Києву далекобійних ракет ATACMS, що має допомогти українському народу ефективніше відбивати російську агресію.

ЗМІ, не називаючи прізвища чиновника Білого дому, зазначило, що в оточенні Байдена вважають, що рішення щодо надання далекобійних ракет ухвалено і ATACMS "наближаються" (Ред. – до України). Проте урядовець додав, що плани щодо надання військової допомоги можуть змінюватися до офіційного оголошення.

Ще один чиновник розповів, що рішення про надання ракет вже "на столі" і, ймовірно, ATACMS буде включено до майбутнього пакету допомоги у сфері безпеки. Він наголосив, що остаточне рішення ухвалює виключно президент. Тому до того, як Україна отримає ракети, можуть пройти місяці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — отож там з ATACMS: про що домовилися Блінкен та Кулеба.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський заявив, що у серпні розпочалося навчання українських пілотів на американських винищувачах F-16. Ще одним найважливішим завданням української дипломатії він назвав постачання ЗСУ далекобійного озброєння, особливо ракет ATACMS, одержати які давно намагається Україна. Чому союзники так катастрофічно повільно дають нам те, що дозволить ефективніше вичавлювати російського агресора з української землі? Які перспективи отримання ЗСУ бойових літаків натовського зразка та ракет дальністю понад 300 км? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини