Головна Новини Світ США Байден чи Трамп: стало відомо, хто попереду в ключових штатах США, що вагаються
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден чи Трамп: стало відомо, хто попереду в ключових штатах США, що вагаються

Соціологи констатують, що Байден випереджає Трампа в ключових штатах

26 березня 2024, 15:17
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден випереджає Дональда Трампа в шести з семи ключових штатів, що вагаються, причому, принаймні, у двох з них діючий голова Білого дому попереду з великим відривом. Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться в опитуванні Bloomberg News/Morning Consult.

Байден чи Трамп: стало відомо, хто попереду в ключових штатах США, що вагаються

Байден та Трамп. Фото з відкритих джерел

Цікаво, що раніше Трамп був лідером, випереджаючи Байдена в ключових штатах. Наразі ж зміна відбулася після п'яти місяців в основному лідерства Трампа. 

Зазначається, що головною причиною зміни стало послання президента про стан у країні, яке згуртувало демократів і, схоже, пом'якшило побоювання з приводу віку Байдена. Зсув був значним у Вісконсіні, де Байден випереджає Трампа на один пункт після відставання від нього на чотири пункти у лютому, і в Пенсільванії, де кандидати зрівнялися після того, як минулого місяця Трамп лідирував на шість пунктів. Вони також зрівнялися у Мічигані.

Як зазначає Bloomberg, ще надто рано говорити про те, чи є покращення показників разовим підвищенням чи початком довгострокових змін у передвиборчих перегонах. Байден продовжує відставати від Трампа у чотирьох найважливіших штатах.

В матеріалі зазначається, оптимістичніші цифри Байдена прийшли в переломний момент у передвиборчій кампанії. Трамп в даний час відчуває брак коштів на передвиборчу кампанію і проводить менше мітингів і заходів, в той час як чинний президент активізував свою кампанію з переобрання і атакує штати, що коливаються, включаючи поїздку до Північної Кароліни.

ЗМІ зауважує, опитування також показує, що виборці краще ставляться до національної економіки, при цьому кількість виборців у штатах, що вагаються, поступово збільшується, які кажуть, що вона знаходиться на правильному шляху.

Варто звернути увагу також на той факт, що опитування проводилося 8 березня, наступного дня після того, як Байден виголосив енергійну та незвичайно політичну промову перед Конгресом. Він називав Трамп не інакше як "моїм попередником", з таких питань, як зовнішня політика, права на аборти, кордон та контроль над зброєю.

Більше третини виборців заявили, що нещодавно бачили позитивні новини про Байдена, що є найвищим рівнем з початку опитувань у жовтні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — звідки взялися "червоні лінії" США для України: що дають удари ЗСУ по російських НПЗ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини