Байден дуже лаконічно прокоментував можливість зустрічі з Путіним у січні

Зустріч Байдена з Путіним теоретично можлива, але Білий Дім продовжує зберігати інтригу

У той час як Кремль через підконтрольні собі ЗМІ вже розповідає про переговори Путіна з Байденом, призначені на 10 січня 2022 року в Білому Домі вельми стримано реагують на такі повідомлення. Так, відповідаючи на запитання журналіста, чи відбудеться така зустріч, президент США Джо Байден відповів: "Побачимо", давши зрозуміти, що остаточне рішення ще не ухвалене. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

На 10 січня заплановані переговори щодо безпеки між США та Росією, на яких ключовою темою стане обговорення питання України. Так от того дня теоретично може відбутися зустріч Байдена з Путіним.

При цьому офіційний Вашингтон вважав за краще зберегти інтригу, відмовившись відповідати на уточнюючі питання, чи мав на увазі Байден своєю відповіддю "Подивимось" зустріч саме з Путіним чи взагалі переговори щодо безпеки американської та російської сторін.

Читайте також на порталі "Коментарі" - глава МЗС Росії Сергій Ларов розповів про кілька етапів переговорів між РФ і США з питань безпеки. Ларов зазначив, що має відбутися кілька треків переговорів, які відбудуться у першій половині січня 2022 року. При цьому в МЗС Росії відмовилися відповідати, в якому форматі будуть ці переговори і чи відбудеться очна зустріч Байдена з Путіним.

Також видання "Коментарі" повідомляло - Сергій Лавров заявив, що США можуть готувати в Україні "маленьку війну" . Свої міркування глава МЗС Росії пояснив тим, що в Україну продовжує постачати багато сучасного озброєння на мільярди. До того ж, зазначив Ларов, США активно підігрівають мілітарні настрої всередині українського суспільства.