Головна Новини Світ США Байден готовий сісти за стіл переговорів із союзником Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден готовий сісти за стіл переговорів із союзником Путіна

Джон Кірбі підтвердив інформацію, що Байден хоче зустрітися з Кім Чен Ином

18 серпня 2023, 08:12
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден хоче зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Як передає портал "Коментарі", про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, пише "Kyodo".

Байден готовий сісти за стіл переговорів із союзником Путіна

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Джон Кірбі зазначив, що глава Білого дому готовий сісти за стіл переговорів з лідером КНДР, але при цьому, щоб Пхеньян не виставляв жодних додаткових умов.

"Ми готові сісти та вести переговори без попередніх умов", – наголосив Кірбі.

Він також уточнив, що ця пропозиція вже була озвучена північнокорейській стороні, але там поки що не відповіли на пропозицію.

Важливо розуміти, що колишній президент США Дональд Трамп уже намагався шляхом діалогу згладити усі проблемні питання з Кім Чен Ином. Але тоді зустріч пройшла без жодних позитивних наслідків. Ця зустріч відбулася 30 червня 2019 року. Тоді лідери США та КНДР проводили переговори у демілітаризованій зоні між Північною та Південною Кореєю. Щоправда, сам Дональд Трамп заявив, що його зустріч із Кім Чен Ином пройшла більше, ніж продуктивно і на ній вдалося досягти багато чого, але чого саме президент США так і не сказав, лише зауваживши, що тепер демілітаризована зона на кордоні Північної та Південної Кореї стане ще мирнішим місцем, ніж раніше.

Слід зазначити, що з початком повномасштабної російсько-української війни Пхеньян постійно заявляв, що на боці Росії. Російські делегації досить часті гості у Північній Кореї. У низці західних ЗМІ навіть з'являлася інформація про те, що Північна Корея допомагає Росії снарядами та іншим озброєнням на війні проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міноборони Росії здійснювало таємний рейс до КНДР: як це пов'язано з війною в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – КНДР загрожує США "шокуючими наслідками": що сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини