Головна Новини Світ США Байден хоче профінансувати зброю для Тайваню в рамках бюджету для України: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден хоче профінансувати зброю для Тайваню в рамках бюджету для України: деталі

У Білому домі хочуть прискорити постачання зброї до Тайваню на тлі збільшення загрози з боку Китаю

2 серпня 2023, 16:17 comments1269
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента США Джо Байдена має намір звернутися до Конгресу з проханням профінансувати озброєння для Тайваню в рамках додаткового бюджетного запиту для України. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

Байден хоче профінансувати зброю для Тайваню в рамках бюджету для України: деталі

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У Байдена вважають, що це допоможе прискорити постачання зброї Тайваню на тлі зростання загрози з боку Китаю.

Згідно з даними джерел, американське Адміністративно-бюджетне управління включить фінансування для Тайваню до додаткового запиту в рамках зусиль із прискорення постачання зброї.

Якщо Конгрес схвалить цей план, Тайвань вперше отримає зброю через систему, що фінансується американськими платниками податків, відому як "іноземне військове фінансування". Очікується, що Білий дім подасть запит цього місяця.

Запит надійшов слідом за заявою Білого Дому про те, що США вперше поставлять Тайваню зброю на суму 345 млн доларів зі своїх запасів в рамках системи, відомої як "повноваження президента щодо скорочення", яка використовувалася для відправки зброї в Україну.

За даними видання, голосування щодо додаткового бюджету, який буде зосереджений переважно на новій військовій допомозі Україні, стане першим випробуванням на підтримку Києва в нинішньому скликанні Конгресу.

Нещодавно група ультраправих республіканців у Палаті представників намагалася використати щорічний оборонний законопроєкт для обмеження підтримки України з боку США.

Водночас включення до бюджету для України Тайваню, який має сильну двопартійну підтримку в Конгресі, може допомогти адміністрації та проукраїнським республіканцям здобути прихильність тих конгресменів, які в іншому випадку були б проти.


Варто зазначити, що це цілком поширена практика, коли в рамках одного бюджетного запиту кошти йдуть на допомогу кільком країнам.

Читайте також на порталі "Коментарі" — контрнаступ ЗСУ: у Пентагоні озвучили новий прогноз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини