Головна Новини Світ США Байден має намір посилити закони про зброю в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден має намір посилити закони про зброю в США

Джо Байден зробив заяву про зброю в трирічну річницю стрільби в американській школі

14 лютого 2021, 19:12
Поділіться публікацією:

Новий президент Сполучених штатів Америки Джо Байден має намір переглянути закони про покупку, реєстрації та носіння зброї. Таку заяву опублікував сайт Білого дому. Відзначається, що заява Байдена зроблено в річницю стрільби в старшій школі в місті Паркленд, штат Флорида, у 2018 році. Тоді загинули 14 учнів і три вчителі.

Байден має намір посилити закони про зброю в США

Вогнепальна зброя / фото з відкритих джерел

Джо Байдена не назвеш лібералом щодо зброї для американців. Він закликав до реформ в законодавстві, зокрема, про нові правила поводження зі зброєю.

"Сьогодні я закликаю Конгрес провести реформи законів про зброю, засновані на здоровому глузді", — заявив Байден.

Він закликав перевіряти особистість за будь-якої продажу зброї, заборонити штурмову зброю і магазини великої місткості. Лідер нації також пропонує забороняти можливий відхід від відповідальності для тих виробників зброї, які свідомо поширюють на вулицях бойову зброю.

Відзначимо, що в США право на носіння зброї гарантовано другою поправкою до Конституції. Однак правила покупки, носіння та зберігання відрізняються від штату до штату. Раніше Байден у своїй передвиборчій кампанії вже пропонував національну програму викупу зброї, але в дію вона поки не введена.

Як повідомляв портал "Коментарі", в цього за 8 років на своїй посаді Аваков нагородив вогнепальною зброєю 3196 чоловік, якщо порахувати в середньому — це 520 одиниць на рік, 10 — в тиждень і по 2 — в день. Імена тих, кому Аваков виписує нагородну зброю, невідомі, адже все його накази засекречені. Втім, прес-служби державних установ періодично видають новини на кшталт "депутат / суддя / адвокат був нагороджений іменною вогнепальною зброєю". Іноді їх роздає Міністерство оборони, іноді — Президент, іноді — сам Аваков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини