Головна Новини Світ США Байден має намір відновити військову співпрацю з головним партнером Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден має намір відновити військову співпрацю з головним партнером Росії

Байден вважає важливим відновити військову співпрацю з Китаєм

13 листопада 2023, 07:40
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден має намір найближчим часом відновити військову співпрацю з Китаєм. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє "CBS News".

Байден має намір відновити військову співпрацю з головним партнером Росії

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Президент (Ред. – США) рішуче налаштований на відновлення зв'язків між військовими, тому що він вважає, що це на користь національної безпеки США. Нам потрібні ці лінії зв'язку, щоб не було помилок, прорахунків чи непорозумінь", — зазначив Салліван.

Він пояснив, що співпраця може розпочатися між військовими всіх рангів – від найвищого керівництва до тактичного оперативного рівня, а також "на воді та повітрі в Індо-Тихоокеанському регіоні".

Джейк Салліван підтвердив, що ця тема для Вашингтона є однією із ключових. Саме тому голова білого будинку на зустрічі із Сі Цзіньпіном її активно підніматиме.

За словами радника, саме з ініціативи Пекіна було розірвано ці комунікації між американськими та китайськими військовими. Тепер США хочуть зробити перший крок, щоб цей діалог відновився і набув більших масштабів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Сан-Франциско 15 листопада на полях саміту лідерів Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) заплановано зустріч президента США Джо Байдена та керівника Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна. Напередодні її проводяться зустрічі між представниками США та КНР нижче за ранг. Під час однієї з них американська міністр фінансів Джанет Йеллен дала зрозуміти китайському віце-прем'єру Хе Ліфену – уряд США має підтверджені факти того, що низка компаній КНР бере участь у постачанні обладнання для армії РФ в обхід західних санкцій. Чи є ймовірність, що Байден зможе переконати Сі, якщо не зовсім відмовитися від підтримки путінського режиму, то хоча б значно знизити цю підтримку? З надією чи побоюваннями ставитись Україні до цієї зустрічі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини