Головна Новини Світ США Байден може підготувати сюрприз на саміт миру: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден може підготувати сюрприз на саміт миру: про що мова

Президент США Джо Байден може влаштувати сюрприз і взяти участь у саміті миру, сказав в ефірі Freedom політолог Олексій Буряченко

12 червня 2024, 16:53 comments1389
Поділіться публікацією:

Як відзначає політолог Олексій Буряченко, зараз російські пропагандисти стверджують, що відсутність президента США Джо Байдена на Глобальному саміті миру нібито свідчить про зменшення підтримки України з боку Сполучених Штатів Америки. Втім, відзначає експерт, це твердження не відповідає дійсності. За його словами, США продовжують бути стратегічним партнером України.

Байден може підготувати сюрприз на саміт миру: про що мова

Джо Байден

Буряченко підкреслив, що рішення Байдена дозволити удари західною далекобійною зброєю по військових об’єктах на території РФ продемонструвало, що підтримка України з боку Сполучених Штатів залишається на високому рівні. До того ж, каже експерт, варто згадати зустріч президента Володимира Зеленського і Байдена у Франції, де було оголошено про новий пакет військової допомоги Україні. Окрім того, додав він, запланована зустріч в Італії перед самітом "Великої сімки", на якій, ймовірно, буде підписано двосторонній договір про безпеку між США та Україною, підготовка якого тривала близько пів року.

За інсайдерською інформацією, цей договір буде значущим у сфері безпеки між двома країнами-партнерами, навіть перевершуючи подібний договір між США та Ізраїлем.

Тобто, каже Буряченко, з огляду на все це, можна бути впевненим у тому, що Сполучені Штати не ігнорують Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. За його словами, США залишаються головним стратегічним партнером України. Попри те, що на саміті не буде присутній особисто президент Байден, Сполучені Штати будуть представлені серйозною делегацією на чолі з віце-президенткою Камалою Гарріс.

Втім, експерт не виключає, що Байден може зробити сюрприз, взявши участь у саміті онлайн. Окрім того, за його словами, президент США навіть може несподівано включитися в ефір саміту через інтернет або навіть відвідати відкриття мирної конференції на годину.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, журналістидізналися про те, що буде в підсумковому комюніке саміту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини