Головна Новини Світ США Байден не хоче перемоги України у війні з Росією: чого надзвичайно боїться
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден не хоче перемоги України у війні з Росією: чого надзвичайно боїться

Байден боїться, що у разі перемоги України, РФ розпадеться і Китай поверне собі історичні території

10 вересня 2024, 17:12 comments1860
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден утримується від надання Україні повної військової підтримки через побоювання щодо можливого розпаду Росії, повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела.

Байден не хоче перемоги України у війні з Росією: чого надзвичайно боїться

Джо Байден

Видання зазначає, що в межах президентських повноважень щодо передачі озброєнь (PDA) Байден давно міг би передати Україні зброю, яка стратегічно змінила б ситуацію на полі бою. Однак Білий дім послідовно ігнорує цю можливість.

Джерела вказують на кілька військово-технічних та політичних причин, якими керується Вашингтон. Серед них відсутність страху перед розширенням війни на територію країн НАТО або ядерною загрозою. Серед основних мотивів Білого дому є страх американських політиків і військових, що надмірне передання техніки та боєприпасів Україні може виснажити запаси Пентагону, залишивши США беззахисними перед потенційними конфліктами в інших регіонах, таких як Індо-Тихоокеанський чи Близький Схід.

Окрім того, політична традиція США передбачає уникнення ухвалення рішень, які можуть обмежити можливості майбутнього президента, перед виборами. А ще, пише видання, Вашингтон дотримується стратегії, визначеної у 2022 році, згідно з якою війна повинна залишатися на території України.

І ще один страх полягає в тому, що Адміністрація Байдена побоюється розпаду Росії у разі перемоги України, що може призвести до того, що Китай спробує повернути "споконвічні території", анексовані РФ у ХХ столітті.

При цьому, видання підкреслює, що погляд Байдена на Росію сформувався ще у 1970-х роках, коли СРСР вважався потужним противником, якого США намагалися не провокувати.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Байден планує обговорити надання дозволу Україні бити західною зброєю вглиб РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини