Головна Новини Світ США Байден не поїде на саміт миру у Швейцарії: стала відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден не поїде на саміт миру у Швейцарії: стала відома причина

Президент США у цей час займатиметься збором коштів на виборчу кампанію

23 травня 2024, 23:54
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден не буде присутній на саміті миру у Швейцарії, який ініціює Україна.

Байден не поїде на саміт миру у Швейцарії: стала відома причина

Байден пропустить Швейцарський саміт. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Bloomberg, Байден пропустить саміт, оскільки планує бути присутнім на передвиборчому зборі коштів у Каліфорнії, на який також приїдуть Джордж Клуні, Джулія Робертс та інші американські зірками.

Швейцарія запланувала конференцію на 15-16 червня після зустрічі "Великої сімки" в Італії. Як відзначає видання, кілька лідерів G7 планують приєднатися до саміту, але ні Джо Байден, ні віцепрезидентка США Камала Гарріс не планують бути присутніми на ньому.

Як відомо, близько 70 країн візьмуть участь у саміті миру на тому чи іншому рівні. Зокрема, конференцію відвідають прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і канцлер Німеччини Олаф Шольц, а також, ймовірно, приїде прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Білий дім не має інформації про можливі факти постачання зброї до Росії з Китаю. Раніше міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що Пекін допомагає Москві летальним озброєнням. "Ми не спостерігали цього у 2022 році. Не спостерігали цього в 2023 році. Не спостерігаємо цього і досі", – заявив Джейк Салліван.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський у червні відвідає з візитом Францію, а також завітає на зустріч країн G7 в Італії. За інформацією джерела Politico, у Франції та на зустрічі країн G7 Володимир Зеленський буде просити у країн-членів НАТО збивати російські ракети над Україною так, як це робили США та Велика Британія під час нападу Ірану на Ізраїль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

24 травня 2024, 15:48

Так а кто ж тогда приедет? Байдена не будет, Си тоже, скорее всего, спрыгнет. А остальные особо ничего не решают. Будет просто сотрясание воздуха ни о чем.

Правдоруб

24 травня 2024, 10:47

Даже Джо Байден знает что зеля просроченный и узурпировал власть со своей лже партией слуга народа!!!

Реаліст

24 травня 2024, 09:44

Навіть хозяїн не їсть просрочене. Бо воно токсичне та отруйне.

Ігор

23 травня 2024, 23:06

Формула Клоуна не приваблює. Зате приїдуть з Голівуду і Болівуду сценаристи фільмів жахів і злочинців. Надихатися сценаріями про пекельних клоунів.


Новини