Головна Новини Світ США Байден неочікувано скасував свою поїздку по азійським країнам: відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден неочікувано скасував свою поїздку по азійським країнам: відома причина

Президент США Джо Байден різко скасовував поїздку до кількох країн, яка була запланована після саміту G7. Причиною такого рішення є наближення Сполучених Штатів до можливого дефолту.

17 травня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Білий дім оприлюднив заву, у якій йдеться про зміну планів президента США. Після саміту G7, який відбудеться у Японії Джо Байден повернеться до США, а не відвідає кілька азійських країн, як це було заплановано раніше. Причиною такого рішення є можливий дефолт у США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

 Байден неочікувано скасував свою поїздку по азійським країнам: відома причина

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Японія приймає саміт G7, який пройде з 19 по 21 травня 2023 року. Подію також відвідає і президент США Джо Байден, однак через критичну ситуацію з можливим дефолтом американський президент змінив свої плани. Раніше було відомо, що після саміту G7 Байден мав відвідати Папуа-Нову Гвінею та Австралію.

"Президент Байден повернеться до Сполучених Штатів у неділю після завершення саміту G7, щоб повернутися на зустрічі з лідерами Конгресу, щоб переконатися, що Конгрес вживе заходів до встановленого терміну, щоб запобігти дефолту", — йдеться в заяві Білого дому.

Міністр фінансів США Джанет Єллен повідомила, що Сполучені Штати до 1 червня можуть бути не в змозі оплати свої рахунки, якщо Конгрес не підвищить ліміт держборгу США. Таким чином у Сполучених Штатах відбудеться технічний дефолт, який може спровокувати руйнівну рецесію.

"Президент і його команда продовжуватимуть працювати з керівництвом Конгресу, щоб досягти бюджетної угоди, яка може потрапити на стіл президента", — повідомили у Білому домі.

Байден, демократичне крило та деякі республіканці вже кілька місяців намагаються підвищити ліміт держборгу без будь-яких зобов'язань. Більшість республіканців також виступають за підвищення лімітів, однак наполягають на різкому скороченні витрат, щоб подолати зростаючий дефіцит.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білому домі дали відповідь – чи продовжуватиметься військова підтримка України попри можливий дефолт США.

Також "Коментарі" писали, що у США знищили шпигунську програму Росії, яка діяла в 50 країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

17 травня 2023, 11:20

Скажи щ ким ти товаришуєш і я скажу що тебе очікує. Як кажуть французи: шерше ля Україна. Укромунізм будь кого до краху доведе.


Новини