Головна Новини Світ США Байден непохитний - США не передумають, Вашингтон продовжить виводити війська з Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден непохитний - США не передумають, Вашингтон продовжить виводити війська з Афганістану

Президент США Джо Байден визнав, що США зробили багато помилок в Афганістані, але назвав правильним рішення вивести війська з території країни

17 серпня 2021, 10:12
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден слідом за канцлером Німеччини Ангелою Меркель визнав про помилковість рішень адміністрації США в Афганістані. Водночас лідер американців не став ставити під сумнів рішення про те, щоб вивести війська з території країни. Байден впевнений, що солдати США не повинні гинути в тій війні, де самі афганці не готові боротися за свою країну. Як передає видання "Коментарі", про це американський президент сказав під час відкритого звернення до американського народу, слова президента цитує телеканал "CNN".

Байден непохитний - США не передумають, Вашингтон продовжить виводити війська з Афганістану

Джо Байден. Фото: Reuters

Байден зазначив, що потрібно справедливо сказати, що за останнє десятиліття не всі кроки Вашингтона в Афганістані були правильними, було допущено багато помилок. Байден твердо заявив, що він не буде знімати з себе відповідальність за те, що відбувається зараз і йому не дають спокою ті факти, з якими стикається весь світ. Проте глава Білого дому заявив, що він, як і раніше вважає правильним рішення США вивести свої війська з цієї території й припинити війну в Афганістані.

Однак Джо Байден зазначив, що Білий дім продовжить підтримувати народ, який зараз зіткнувся з війною. Перед Америкою був непростий вибір — або припинити війну, або ж повернутися до гарячої її фази з талібами.

У промові президента США не обійшлося і без докору в бік місцевих активістів, політиків, які навіть не спробували протистояти талібам. Це ще один аргумент, впевнений Байден, чому США правильно зробили, що вивели війська, адже при такому пасивному відношенні місцевого населення незрозуміло, чому кращі сини американського народу повинні були гинути на чужій землі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ексглава МЗС України Павло Клімкін розповів, із чим президент Зеленський готується їхати на зустріч з Байденом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини