Головна Новини Світ США Байден оголосив про рекордну військову допомогу Україні в День Незалежності
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден оголосив про рекордну військову допомогу Україні в День Незалежності

На ці кошти будуть придбані системи ППО, артилерійські системи та безпілотники

24 серпня 2022, 15:55 comments1352
Поділіться публікацією:

США у День Незалежності України оголосили про додатковий пакет військової допомоги у розмірі 2,98 млрд доларів для української армії. Про це йдеться у заяві президента США Джона Байдена, пише портал "Коментарі".

Байден оголосив про рекордну військову допомогу Україні в День Незалежності

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що Сполучені Штати Америки віддані підтримці народу України, який продовжує боротьбу за захист свого суверенітету. У рамках цього зобов'язання я з гордістю оголошую про наш найбільший сьогодні транш допомоги у сфері безпеки: близько 2,98 мільярда доларів США зброї та обладнання, які будуть надані через Ініціативу сприяння безпеці Україні.

"Я з гордістю оголошую про наш найбільший сьогодні транш допомоги у сфері безпеки: близько 2,98 мільярда доларів США зброї та обладнання", – зазначив Джо Байден.

Він додав, що озброєння буде передано через Ініціативу сприяння безпеці Україні.

Джо Байден зазначив, що ці кошти дозволять Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси та радари для забезпечення продовження оборони у довгостроковій перспективі.

Варто зазначити, що виділення майже 3 млрд. доларів на озброєння не анонсувалося раніше. Лише минулого тижня Пентагон оголосив, що США нададуть Україні безпілотники-розвідники та вперше захищені від мін транспортні засоби в рамках нового пакету військової допомоги вартістю 775 мільйонів доларів.

Читайте на порталі "Коментарі" — Україна переступила піврічну межу з початку широкомасштабної російської агресії. Експерти продовжують ділитися із виданням "Коментарі" головними висновками шести місяців протистояння нового рівня. А також сценаріями подальшого розвитку подій. Читайте у нашому матеріалі, до чого готуватися українцям надалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини