Головна Новини Світ США Байден опинився перед вибором: що може змінитися у війні РФ та України
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден опинився перед вибором: що може змінитися у війні РФ та України

New York Post пише, що Байден здатний змусити Путіна відступити в Україні

28 травня 2024, 10:20
Поділіться публікацією:

Президент США дедалі ближче до того, щоб зробити непростий, але доленосний вибір. Або жорстко підштовхнути Москву до припинення війни з Україною, швидко забезпечивши Київ необхідною зброєю, знявши безглузді обмеження на його використання і давши зрозуміти, що Росія просто не зможе перемогти. Або ж і далі спостерігати, як Володимир Путін та його сили поступово поглинають союзника. Як передає портал "Коментарі", про це пише "New York Post".

Байден опинився перед вибором: що може змінитися у війні РФ та України

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, якщо США й надалі уникатимуть рішучості у питанні підтримки України, то цим вони ризикують дати старт ширшому конфлікту, спровокованому Росією, в якому обов'язково будуть задіяні війська НАТО та США.

Вказується, що останніми тижнями Росія записала на свій рахунок деякі з найбільших територіальних завоювань з моменту вторгнення в Україну. Вашингтон може допомогти звернути назад ці досягнення, якщо забажає, і зараз саме час це зробити, вважають журналісти.

New York Post пише, що підхід президента Байдена до постачання зброї та боєприпасів в Україну був трагічно анемічний.

У виданні впевнені, що якби Україна змогла послабити російські війська до того, як вони почнуть наступати, малоймовірно, що були б такі втрати.

"Іран і Китай постачають до Москви військову техніку без обмежень. Чому Байден і компанія не можуть зробити те саме з Україною? Чорт забирай, Росія не соромиться навіть порушувати повітряний простір третіх країн, як це сталося в Польщі. Страх Байдена перед ескалацією і млява підтримка України можуть тільки продовжити війну. І ризикнути остаточною поразкою України. З американським озброєнням Україна може домогтися набагато більшого", — говориться в статті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що намагається домовитись Україна з партнерами: як це може вплинути на перебіг війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини