Головна Новини Світ США Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛО

В указі йдеться, що визнання Росією ОРДЛО суперечить її зобов'язанням за Мінськими угодами і "створює додаткову загрозу миру

22 лютого 2022, 05:18 comments1305
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден підписав указ про запровадження санкцій у зв'язку із визнанням Росією незалежності так званих "ДНР" та "ЛНР".

Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛО

Байден (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє Білий дім.


Санкціями заборонені нові інвестиції та фінансова діяльність представників США на території ОРДЛО, ввезення до США будь-яких товарів, послуг чи технологій з цих територій та експорт прямо чи опосередковано товарів, послуг чи технологій із США до ОРДЛО. В указі йдеться, що визнання Росією ОРДЛО суперечить її зобов'язанням щодо Мінських угод і "створює додаткову загрозу миру, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності України і тим самим є надзвичайною загрозою національній безпеці та зовнішній політиці США".


Нагадаємо, у понеділок, 21 лютого, російський президент Володимир Путін визнав "незалежність" і "суверенність" так званих "ДНР" та "ЛНР". Зробив це наприкінці свого звернення, під час якого зробив багато різких випадів на адресу України та Заходу. Експерти, опитані "Коментарі", проаналізували наслідки цього рішення господаря Кремля. Війна за незалежність України справді розпочалася сьогодні Політичний експерт дипломат Вадим Трюхан вважає, що визнанням "Л/ДНР" Путін дав шанс. Усім. "Перше. Україні – стати сильною, єдиною та суб'єктною. На кону – існування української держави, свобода і життя кожного громадянина. Друге. Заходу – нарешті позбавитися рожевих окулярів і виступити єдиним фронтом проти фюрера сучасності, яким себе продемонстрував світові Путін. Третє. Народу Росії, який або зрозуміє, що їхній цар веде їх на заклання або буде приречений на маргіналізацію", — пояснює експерт.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Артем

22 лютого 2022, 11:42

Не до "санкции"!


Новини