Головна Новини Світ США Байден підтвердив відмову від санкцій проти "Північного потоку - 2"
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден підтвердив відмову від санкцій проти "Північного потоку - 2"

У той же час багато американських законодавців критикують Байдена за відмову від санкцій

26 травня 2021, 04:10
Поділіться публікацією:

Глава овального кабінету Джо Байден заявив, що вирішив відмовитися від нових санкцій відносно російського газопроводу "Північний потік — 2", тому що він майже добудований, а санкції можуть нашкодити відносинам з Європою. Про це він заявив журналістам у вівторок в Білому домі, передає Bloomberg.

Байден підтвердив відмову від санкцій проти "Північного потоку - 2"

Байден і Путін (фото з відкритих джерел)

"Він ("Північний потік-2". — ред.) майже повністю закінчений. Я вважаю, що вводити санкції зараз контрпродуктивно з точки зору наших європейських відносин", — зазначив американський президент.

Водночас багато американських законодавців критикують Байдена за відмову від санкцій, побоюючись, що газопровід ще більше зв'яже Західну Європу з Росією.

Як повідомляли раніше, представники багатьох країн з нетерпінням чекають обіцяної особистої зустрічі лідерів американського і російського держав. Як інформує Associated Press, найвірогіднішим місцем для проведення президентського саміту є швейцарська Женева. Таку інформацію в новинному агентстві подають, посилаючись на анонімні джерела серед американських політиків. Варто відзначити, що повідомляється навіть приблизна дата зустрічі між Джозефом Байденом і Володимиром Путіним.

І хоча офіційно сторони ще не підтвердили подібну інформацію, журналісти стверджують, що захід запланований на 15 та 16 червня 2021 року. Чи буде саміт проведено до або після перебування Байдена в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу, не повідомляється. Також поки не розкривається і тематика питань, які два президенти повинні будуть обговорити. Слід зазначити, що кілька європейських країн, серед яких Чехія, висловили бажання приймати президентський саміт Путіна і Байдена.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

влад

26 травня 2021, 04:28

вот и штаты положили хр,,,, на Украину


Новини