Головна Новини Світ США Байден планує відновити ядерні переговори з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден планує відновити ядерні переговори з Росією

Американський президент планує поновити договір про взаємне скорочення арсеналів

4 січня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

Новообраний президент США Джозеф Байден має наміри відновити ядерні переговори з Росією одразу після своєї інавгурації 20 січня. Дану інформацію надала газета The New York Times.

Байден планує відновити ядерні переговори з Росією

Ядерні держави Росія та США планують поновити стосунки. Фото: cdn.iz.ru

Приводом до співпраці став договір про взаємне скорочення стратегічних ядерних арсеналів. Він був підписаний ще Бараком Обамою та Дмитром Медвєдєвим. Проте його дія закінчується у лютому цього року.

Окрім того, Джозеф Байден планує продовжити "подальші переговори" з Іраном щодо його ракетного потенціалу.

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон і головний радник з контролю над озброєннями в Раді національної безпеки Тім Моррісон виступають проти продовження подібних угод.

“Це найсерйозніша криза в галузі контролю над ядерними озброєннями з 1980-х років”, – заявив і заступник генерального директора Королівського інституту спільних служб Малкольм Чалмерс.

За його словами, якщо договір про взаємне скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь впаде, світ може залишитися без будь-яких обмежень на ядерні арсенали ядерних держав вперше з 1972 року.

Угода передбачає скорочення розгорнених стратегічних носіїв з кожного боку до 700 одиниць і до 1 тисячі 550 ядерних боєзарядів на них.

Нагадаємо, що обраний президент США Джо Байден заявив, що керівництво Пентагону, а також одне з ключових управлінь Білого дому перешкоджають передачі справ новій адміністрації. За його словами, нова влада не отримує всю необхідну інформацію.

Також сайт "Коментарі" розповідає, чи буде Зеленський на інавгурації Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини