Головна Новини Світ США Байден планує візит на річницю війни. Куди приїде президент США
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден планує візит на річницю війни. Куди приїде президент США

Президент США розглядає можливість поїздки до Європи приблизно в річницю вторгнення Росії в Україну.

26 січня 2023, 19:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден планує відвідати Європу в період близький до річниці війни між Україною та Російською Федерацією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Байден планує візит на річницю війни. Куди приїде президент США

Президент США Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Наразі інформація про поїздку не підтверджена, проте видання CNN спирається на інформацію від двох чиновників в адміністрації президента США. Однією з країн, яку може відвідати Джо Байден, ймовірно буде Польща, як ключовий союзник НАТО, який допомагає у війні Україні. В Польщі перебувають тисячі американських солдатів, які тренують українських військових. Окрім того, країна стала центром для постачання військової техніки Заходу для України.

Проте президент США Джо Байден не поїде до Києва, заявляють у CNN.

"Дуже малоймовірно, що Байден поїде в Україну в рамках цієї поїздки, сказав один із чиновників, враховуючи триваючі проблеми безпеки", — пише британське видання.

Як відомо, помічники американського президента кілька тижнів планують те, що зробити на річницю вторгнення Російської Федерації в Україну, включно з великим виступом Байдена та промовою про "стійкість українського народу", адже в перші дні війни більшість вважали, що "Київ впаде за кілька днів".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що партнер США оголосив, що не буде постачати військову техніку Україні попри прохання Сполучених Штатів. Президент Колумбії сказав, що військова техніка потрібна для внутрішнього обслуговування, а також наголошує про проблеми з її обслуговуванням.

Також "Коментарі" писали про те, що Путін не буде в захваті від наступних кроків союзників України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини