Головна Новини Світ США Байден погодиться передати Україні ППО Patriot, але перед цим озвучив головну умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден погодиться передати Україні ППО Patriot, але перед цим озвучив головну умову

Байден підпише план з постачання Patriot в Україну тільки після звіту американського оборонного відомства.

14 грудня 2022, 16:55 comments3785
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден дасть добро на передачу Україні систем ППО Patriot лише після того, як Пентагон відповість на низку питань. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на рейтингове видання The Washington Post.

Байден погодиться передати Україні ППО Patriot, але перед цим озвучив головну умову

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що, за словами неназваного високопоставленого представника адміністрації президента США, Байден підпише план з постачання Patriot в Україну тільки після звіту американського оборонного відомства про підготовку та обслуговування, юридичні аспекти передачі та її вплив на готовність американських Збройних сил.

У WP також поінформували, що в Пентагоні вже розпочали створення програми навчання українських захисників головним азам роботи на Patriot. Коли програму буде остаточно сформовано, українські військові приїдуть на навчання, яке, швидше за все, проходитиме у Німеччині.

При цьому ще один чиновник США в інтерв'ю виданню розповів, що установки надходитимуть із американських запасів.

"Це буде найскладніша частина обладнання, яку Україна отримала на сьогоднішній день. Якби українці мали рік чи два на освоєння Patriot, це не було б проблемою... Я вважаю, що Пентагон дуже нервує з цього приводу", — розповів Марк. Кансіан, відставний американський військовий офіцер із Центру стратегічних та міжнародних досліджень.

Варто зазначити, ще вчора, 13 грудня, СNN повідомляв про те, що Білий дім завершує розробку плану щодо постачання системи ППО Patriot в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — спроба № 2 широкомасштабного наступу РФ: чи буде вона чому не можна допустити заморожування війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – останнє попередження для Кремля: про що говорить готовність Лондона поставити Києву далекобійну зброю




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 грудня 2022, 17:25

Ані Пентагону, ані маразму Байдену не варто турбуватись. В них часу буде багато десятиліть. Он СРСР підтримував Кубу 30 років, як припинив, так і - всьо. Те ж з Афганістаном, Сомалі, Ємен, ЦАР, ... Україна взагалі 1000 років не була країною. А до того тільки і спромоглась створити Московитське та православне Зло. Україну треба буде тримати років 200 - 300, припинять, розкрадуть всю підтримку і - всьо.


Новини