Головна Новини Світ США Байден поговорив з Зеленським: про що домовилися президенти
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден поговорив з Зеленським: про що домовилися президенти

Після розмови Байден оголосив про надання Україні чергового пакету допомоги

23 серпня 2024, 23:28
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським та оголосив про новий пакет допомоги з нагоди Дня Незалежності України.

Байден поговорив з Зеленським: про що домовилися президенти

Байден і Зеленський провели телефону розмову. Фото з відкритих джерел

"Завтра, коли народ України відзначатиме свій День Незалежності, нехай буде зрозуміло: коли почалася безглузда війна Росії, Україна була вільною країною. Сьогодні вона все ще залишається вільною країною. І війна закінчиться, коли Україна залишиться вільною, суверенною і незалежною країною", — наголосив Джо Байден.

За його словами, саме такий меседж він передав Зеленському під час розмови з ним. Також Байден висловив непохитну підтримку народу України з боку США.  

"Я пишаюся тим, що сьогодні ми оголосимо про новий пакет військової допомоги Україні. Пакет включає ракети протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури України; обладнання для боротьби з безпілотниками і протитанкові ракети для захисту від еволюціонуючої тактики Росії на полі бою, а також боєприпаси для солдатів на передовій і мобільні ракетні комплекси, які їх захищають", — зазначив Джо Байден.

Американський президент нагадав, що міністерство фінансів також запровадило нові санкції проти майже 400 юридичних і фізичних осіб, які підтримують Росію.

У свою чергу, Володимир Зеленський подякував Джо Байдену за теплі привітання та непохитну американську підтримку.

"Дякую за ухвалення США сьогодні чергового санкційного пакету проти паливно-енергетичного та металургійного секторів, фінансової сфери та російського ВПК. Санкційний тиск на Росію має посилюватися й надалі", — наголосив Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини