Головна Новини Світ США Байден пообіцяв Путіну рішучу відповідь США у разі вторгнення в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден пообіцяв Путіну рішучу відповідь США у разі вторгнення в Україну

Білий Дім повідомляє, що позитивні результати переговорів між США та РФ можуть бути досягнуті лише якщо Росія піде на деескалацію напруженості з Україною.

31 грудня 2021, 07:18
Поділіться публікацією:

Відбулася друга телефонна розмова за останній місяць між президентом США Джо Байденом та президентом РФ Володимиром Путіним. Загалом лідери держав розмовляли менше години. Президент США Джо Байден "дав зрозуміти, що Штати та їхні союзники та партнери дадуть відповідь, якщо Росія вторгнеться в Україну". Як передає портал "Коментарі", це головний меседж, який подає офіційний сайт Білого Дому, підсумовуючи діалог Байдена та Путіна.

Байден пообіцяв Путіну рішучу відповідь США у разі вторгнення в Україну

Джо Байден и Володимир Путін. Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

Білий Дім повідомляє, що Байден звернувся до Путіна із закликом знизити градус напруженості на українсько-російському кордоні. Якщо ж Кремль вирішить і далі йти на провокацію і буде прийнято рішення розпочати нову атаку на Україну, то реакція США, із союзників та всього блоку НАТО буде оперативною та дуже серйозною.

Водночас, голова Білого Дому висловився за те, щоб дипломатичні зв'язки й надалі були на першому місці у врегулюванні конфліктних ситуацій. При цьому не так важливо, у якому форматі вони проходитимуть, головне, щоб вони давали результат. Також Байден підтримав двосторонній діалог США та Росії, якщо його головна мета – досягнення компромісу та настання світу. Але в той же час. Джо Байден закликав Росію перед переговорами 10-13 січня зробити все можливе, щоб ті вимоги, які висувають США та їхні союзники, були враховані і на сході України не підвищувався градус ескалації. Інакше говорити про успішність майбутніх переговорів немає сенсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Великій Британії заявили, що не збираються погрожувати Росії, але попереджають, що у разі нового витка агресії проти України буде запроваджено санкції, які сильно вдарять по еконмічній ситуації всередині Росії. Відповідну заяву зробила Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини