Головна Новини Світ США Байден попередив РФ про відповідь США, якщо російські війська вдарять по Україні та постраждають американці
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден попередив РФ про відповідь США, якщо російські війська вдарять по Україні та постраждають американці

Джо Байден заявив, що зараз уже не про Україну та Росію

16 лютого 2022, 08:00
Поділіться публікацією:

У своєму зверненні з приводу можливого вторгнення російських військ в Україну президент США Джо Байден попередив Росію про відповідь США, якщо удар буде завдано громадянам США, які перебувають в Україні. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на виступ Байдена.

Байден попередив РФ про відповідь США, якщо російські війська вдарять по Україні та постраждають американці

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Фактично, президент США прямим тестом попередив керівництво Росії про те, що США готові вступити в пряму конфронтацію з РФ, якщо на території України від російської агресії постраждають американці.

Байден підкреслив, що на сьогоднішній день Вашингтон не хоче прямого протистояння з Росією, але США не матимуть іншого вибору, якщо внаслідок російського удару по Україні постраждають американці. Тоді відповідь США піде дуже оперативно.

Причому Байден відповів, що йдеться не лише про силовий удар. Реакція США також буде на кібератаки чи інші способи ведення війни.

Також Джо Байден заявив, що він вітає пропозицію Москви рухатись дипломатичним шляхом для врегулювання всіх спірних моментів. Але в цьому діалозі США не готові поступатися "основними принципами". Говорячи про Україну, Байден зазначив, що незалежні країни мають повне право визначати свій подальший курс розвитку, визначати до яких альянсів і союзів приєднуватися.

Глава Білого Дому назвав російське вторгнення в Україну досі можливим, але при цьому заявив, що Москва може бути спокійною – ні Україна, ні США не становлять загрози для Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — панічні повідомлення ЗМІ лише посилили патріотичні настрої в Україні – за даними соцопитування, в Україні зросла готовність до опору російській агресії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини