Байден пояснив, що для нього означає закінчення війни в Україні

Президент США Джо Байден вважає, що якщо не зупинити російського диктатора Володимира Путіна в Україні, то він нападе на інші країни в регіоні.

Президент США Джо Байден описав, як для нього виглядає закінчення війни в Україні та настання мирного періоду. За його словами, це можливо лише тоді, коли Росія більше ніколи зможе окупувати України. Байдена вважає, що такий сценарій можливий навіть без вступу України до НАТО.

В інтерв’ю Time Джо Байден розповів, яким має бути мир в Україні та що робить США, щоб досягти цього.

"Мир схожий на те, щоб Росія ніколи, ніколи, ніколи, ніколи не окупувала Україну. Ось як виглядає мир. І це не означає вони будуть частиною НАТО. Це означає, що ми маємо з ними відносини, як і з іншими країнами, куди ми постачаємо зброю, щоб вони могли захистити себе в майбутньому", - сказав Байден.

Байден наголосив, що у випадку, якщо США та інші союзники України не зупинять російського диктатора Володимира Путіна, то він направить свої війська на інші країни.

"Річ у тім, що якщо ми колись дозволимо Україні загинути, запам’ятайте мої слова: ви побачите, як Польща впаде, і ви побачите всі ці країни вздовж фактичного кордону Росії, від Балкан до Білорусі, все це, вони збираються захопити", - сказав Байден.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на відмову Китаю їхати на Саміт миру щодо війни в Україні до Швейцарії. Речник Держдепу Метью Міллер вказав, що Пекін міг би зіграти корисну дипломатичну роль, проте Китай сьогодні лише збільшив експорт товарів до РФ.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на російські диверсії в Європі. Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив про занепокоєння через таку тактику Росії.