Головна Новини Світ США США відреагували на відмову Китаю їхати на Саміт миру
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на відмову Китаю їхати на Саміт миру

У США розкритикували рішення Китаю проігнорувати Саміт миру щодо питань війни в Україні.

4 червня 2024, 09:37
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речник Держдепартаменту США Метью Міллер заявив, що Вашингтон не розуміє, як Китай хоче відігравати свою роль у вирішенні війни в Україні, якщо ігнорує Саміт миру, який займається саме цим питанням. Крім того, Міллер розкритикував дії Китаю, які спрямовані на відбудову військової промисловості Росії.

США відреагували на відмову Китаю їхати на Саміт миру

Речник Держдепу США Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

Під час пресконференції Метью Міллера запитали щодо позиції Китаю, який вирішив не відправляти своїх представників до Швейцарії для участі у Саміті миру щодо війни в Україні.

"Ми завжди чітко заявляли, що Китай міг би зіграти корисну дипломатичну роль у вирішенні цього конфлікту, якби він захотів. Але наразі важко зрозуміти, як вони можуть зіграти таку роль, враховуючи дії, яких Китай вживав протягом останніх місяців, щоб відбудувати та реконструювати оборонно-промислову базу Росії", — сказав Міллер.

Речник Держдепартаменту вказав, що США будуть "чітко пояснювати Китаю", що Вашингтон виступає проти такої співпраці Пекіну та Москви, а також будуть "притягувати до відповідальності" причетних. Крім того, Міллер наголосив, що європейські країни займають таку ж позицію як і США у цьому питанні.

Міллер додав, що США підтримує Саміт миру, та очікує, що він буде успішним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що важлива країна, яка минулого року приймала дипломатів на конференції щодо "формули миру", вирішила не їхати на Саміт миру у Швейцарію.

Також "Коментарі" писали про те, що Швейцарія перед Самітом миру прийняла несподіване рішення щодо України. Парламент вирішив відкинути пакет допомоги Україні, який був запропонований у квітні цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини