Головна Новини Світ США У США відреагували на російські диверсії в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

У США відреагували на російські диверсії в Європі

США з великим занепокоєнням спостерігають за російськими диверсіями в Європі.

29 травня 2024, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що диверсії, які спостерігаються останнім часом у Європі, мають російський слід та є частиною методів, які застосовує Кремль у своїй зовнішній діяльності. 

У США відреагували на російські диверсії в Європі

Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

В останні місяці в Європі спостерігалась підвищена кількість пожеж, хакерських атак, пошкодження залізничних колі та інші незрозумілі події. Аналітики та експерти вказують, що така діяльність може бути частиною зовнішній дії Росії. На ці повідомлення відреагував Джон Кірбі, який натякнув на причетність Росії до диверсій в Європі.

"Ми спостерігаємо за цим із великим занепокоєнням. Я хотів би сказати, що це не є частиною відомої тактики Росії, але це те, і вам не потрібно дивитися занадто далеко, щоб зрозуміти це", – сказав Кірбі. 

Кірбі додав, що США будуть допомагати у цій ситуації Європі.

"Ми наполегливо працюємо з нашими європейськими колегами, роблячи все можливе, щоб створити стійкість не лише вдома, а й за кордоном", — додав Кірбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білому домі підтвердили участь США у Саміті миру щодо війни в Україні. Проте не відповіли на питання, чи приїде до Швейцарії президент США Джо Байден.

Також "Коментарі" писали про те, що американський Інститут вивчення війни пояснив, скільки ще російські сили будуть обстрілювати Харків. За словами військових аналітиків, це буде тривати доти, доки США та інші партнери України не знімуть всі обмеження для застосування західної зброї для ударів по Росії. Попри це, в Держдепі США повідомили, що не заохочують Україну до атак по РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини