Головна Новини Світ США Байден схвалив відправку ракет ATACMS до України: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден схвалив відправку ракет ATACMS до України: ЗМІ дізналися про подробиці

Байден майже рік чинив опір цьому рішенню

10 жовтня 2023, 10:50 comments2018
Поділіться публікацією:

Глава Білого дому Джо Байден погодився на відправку ракет далекого радіусу дії ATACMS в Україну. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The New Yorker. Щоправда, журналісти уточнюють, що рішення було ухвалене президентом США ще у вересні, до того, як Вашингтон відвідав президент України Володимир Зеленський. Після цього Білий дім чомусь вирішив поставити вирішення цього питання на паузу.

Байден схвалив відправку ракет ATACMS до України: ЗМІ дізналися про подробиці

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"У вересні, незадовго до того, як Зеленський здійснив свій другий візит до Вашингтона після вторгнення, Байден схвалив відправку ATACMS до України після майже річного опору цій ідеї", — йдеться в статті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — В Офісі президента називають нещодавній візит президента України Володимира Зеленського до США та переговори з головою Білого дому Джо Байденом успішними. Водночас зазначають, що поки що не вдалося отримати підтвердження про швидкі постачання в Україну далекобійних ракет ATACMS. Водночас у команді президента України впевнені, що Київ отримає ракети, але треба ще трохи почекати. Про це в інтерв'ю "УНІАН" розповів заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.                                                                        

Також видання "Коментарі" повідомляло – Пентагон готовий хоч сьогодні передати Україні ракети далекого радіусу дії ATACMS, які давно запитують наші захисники. Але зробити цього не може, тому що досі це рішення не схвалив президент США Джо Байден. Про це пише "Bloomberg", цитуючи заяву помічника міністра армії США із закупівель Дуга Буша.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини