Головна Новини Світ США Байден сказав, що станеться, якщо Захід кине Україну напризволяще
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден сказав, що станеться, якщо Захід кине Україну напризволяще

Президент США Джо Байден заявив, що Захід не відступить від підтримки України і буде боротися за свободу та демократію

6 червня 2024, 20:26
Поділіться публікацією:

Захід не відступить від підтримки України на тлі повномасштабного російського вторгнення. Про це заявив президент США Джо Байден під час церемонії пам'яті 80-ї річниці висадки союзників у Нормандії.

Байден сказав, що станеться, якщо Захід кине Україну напризволяще

Джо Байден

За словами Байдена, Захід не відступить по одній простій причині, бо якщо він так вчинить, то Україна буде підкорена, і на тому це не закінчиться. Після України, сказав президент США, під загрозою будуть її сусіди, а також вся Європа.

Американський президент нагадав, що Адольф Гітлер вважав демократії слабкими, а майбутнє бачив за диктатурами. Однак солдати Антигітлерівської коаліції, зокрема на пляжах Нормандії, довели, що свобода і демократія варті того, щоб за них боротися, навіть ціною власного життя.

Байден також зазначив, що "темні сили", з якими 80 років тому боролися союзники, нікуди не зникли, і прикладом цього є російське вторгнення в Україну.

Американський президент підкреслив, що українці борються з неймовірною хоробрістю, зазнають важких втрат, але не втрачають духу. Вони завдали Росії значних втрат. США, НАТО та коаліція з понад 50 країн стоятимуть міцно на боці України, підкреслив Байден.

Він наголосив, що дозволити Росії загарбати Україну означало б забути героїв Нормандії.

За його словами, союзники у День Висадки виконали свій обов’язок. Тепер, за його словами, прийшов час сучасників, які мають пройти своє випробування. Байден підкреслив, що Захід буде протистояти тиранії та боротися за свободу і демократію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Байден попри все дуже боїться приймати Україну в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини