Головна Новини Світ США Байден скликає нараду з представників НАТО та ЄС: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден скликає нараду з представників НАТО та ЄС: яка причина

США та ЄС обговорюють нові методи тиску на росію та притягнення її до відповідальності

19 квітня 2022, 09:02
Поділіться публікацією:

19 квітня президент США Джо Байден проведе онлайн зустріч з президентами ряду європейських держав, генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн, президента Європейської ради Шарлем Мішелем. Про це пише BFMTV.

Байден скликає нараду з представників НАТО та ЄС: яка причина

На зустрічі будуть політичні лідери Франції, Німеччини, Великобританії, Канади, Італії, Польщі, Румунії. Під час відеодзвінка лідери обговорять підтримку України та об'єднання зусиль щодо притягнення Росії до відповідальності.

Причина організації наради — битва за Донбас та атаки з боку окупантів наших міст зі сходу. Деякі експерти називають це другим етапом, однак військові говорять, що такого поняття як етапи немає, адже повномасштабна війна триває з 24 лютого.

Як повідомляють джерела в Білому домі ця зустріч лідерів країн оголошена за графіком Байдена та "є частиною нашої регулярної координації з союзниками і партнерами на підтримку України".

Речник Держдепартаменту США Нед Прайс сказав, що Вашингтон "продовжить посилювати наші фінансові санкції та інші економічні заходи проти російської федерації до тих пір, поки Москва не послабить свою кампанію проти України". Чиновник наголосив, що рф "проводить кампанію з терору, кампанію жорстокості, кампанію підлої агресії проти народу України".

Бойові дії на сході України посилилися після того, як окупантів витіснили з північних регіонів. Українська розвідка повідомляє, що влада рф хоче до Великодня отримати хоча б якусь тактичну перемогу на полі бою, тому концентрує зусилля на східному напрямку та на утриманні позицій на окупованих територіях. Втім, між генералами рф немає згоди щодо тактики війни, вони бояться "чисток" та дуже поспішають з рішеннями. Окупанти кидають в бій на передову щойно мобілізованих без відповідної підготовки.

Як повідомляв портал "Коментарі", адвокат розтлумачив, що означає примусова депортація українців до рф та чи можна вплинути на росію, аби вона повернула людей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини