Головна Новини Світ США Байден ухвалив рішення: яка країна стане головним союзником США поза НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден ухвалив рішення: яка країна стане головним союзником США поза НАТО

Кенія близька до того, щоб стати головним союзником США поза НАТО

24 травня 2024, 07:24
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден повідомив Конгресу, що планує призначити Кенію головним союзником США поза НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у прес-релізі з нагоди візиту президента Кенії Вільяма Руто до США.

Байден ухвалив рішення: яка країна стане головним союзником США поза НАТО

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Варто звернути увагу, що такий статус Сполучені Штати надають країнам, які мають тісні та стратегічні робочі відносини з американськими військовими та цивільними особами у сфері оборони.

"Сполучені Штати глибоко поважають внесок Кенії у глобальний мир та безпеку. Це перший випадок надання країні Африки на південь від Сахари статусу основного союзника поза НАТО", — йдеться у повідомленні.

Джо Байден вважає, що надання Кенії статусу основного союзника США поза НАТО зміцнить безпеку обох країн та світу. Крім того, підвищення рівня відносин між двома країнами може мати Вашингтон більший вплив у Східній Африці.

Читайте також на порталі "Коментарі" – три кроки США можуть гарантувати перемогу України: але чи потрібна вона Вашингтону.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна продовжує активні дипломатичні бої за потужну присутність керівництва різних країн на Глобальному саміті миру, що проходитиме у Швейцарії 15-16 червня, а також за дозвіл Заходу бити його зброєю територією країни-агресора – РФ. З першою темою є гарні новини – про свою згоду на саміті заявило керівництво Індії. З другим, на жаль, поки що проблеми. Найбільший український партнер – США, вустами представників Пентагону вкотре підтвердив "табу" на удари його озброєнням російською територією. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" дипломатичні битви на цих напрямках та їх перспективи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини