Головна Новини Світ США Байден відреагував на плани Ізраїлю почати наземну операцію в Лівані
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден відреагував на плани Ізраїлю почати наземну операцію в Лівані

Байден закликав до припинення вогню

сьогодні, 21:05
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден висловив незгоду з планами Ізраїлю розпочати наземну операцію в Лівані. Про це повідомляє AFP.

Байден відреагував на плани Ізраїлю почати наземну операцію в Лівані

Джо Байден (фото з відкритих джерел)

Байден закликав до негайного припинення вогню, враховуючи зростаючу напруженість на Близькому Сході після вбивства лідера "Хезболли" Хасана Насралли.

На запитання про обізнаність щодо планів Ізраїлю провести обмежену операцію в Лівані та чи підтримує він її, Байден відповів: "Я більш обізнаний, ніж ви можете припустити". Він також наголосив: "Я хотів би, щоб вони зупинились. Ми повинні припинити вогонь зараз".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ізраїль готується до наземної операції в Лівані Ізраїль планує здійснити обмежену наземну операцію в Лівані, про що повідомили американським чиновникам ізраїльські представники. Кампанія буде менша за масштабами, ніж остання війна проти "Хезболли" в 2006 році, пише The Washington Post з посиланням на кілька джерел. 

Як зазначається, основна мета операції — зачистка інфраструктури бойовиків уздовж кордону, щоб усунути загрози для ізраїльських прикордонних громад. Американський чиновник на умовах анонімності повідомив, що в понеділок ізраїльські сили вже здійснили обмежені рейди в Лівані.

Спочатку, за словами іншого чиновника, у США обговорювали, що Ізраїль може готуватися до масштабного наземного вторгнення. Однак наразі ці плани скоригували. Нова стратегія зосереджена на знищенні тунелів "Хезболли", пускових установок ракет, сховищ зброї та іншої інфраструктури, після чого ізраїльські війська мають бути відведені назад.
 
Один із джерел, знайомий із ходом операції, пояснив, що Ізраїль не планує проводити кампанію, аналогічну діям у секторі Газа. Замість цього операція обмежиться короткотривалими рейдами у прикордонних селах.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.afp.com/

Новини