Головна Новини Світ США Байден відзначив самостійне ухвалення рішення Зеленського щодо Мюнхенської конференції
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден відзначив самостійне ухвалення рішення Зеленського щодо Мюнхенської конференції

Журналістка агентства Bloomberg поцікавилася, чи правильно чинить український президент Володимир Зеленський, вирушаючи на Мюнхенську конференцію безпеки

19 лютого 2022, 03:05
Поділіться публікацією:

Сьогодні на брифінгу у Білому домі Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден прокоментував рішення Президента України Володимира Зеленського приєднатися до Мюнхенської конференції, наголосивши, що це рішення він має ухвалити самостійно. Про це повідомив Байден на брифінгу у Білому домі. Журналістка агентства Bloomberg поцікавилася, чи вірно чинить український президент Володимир Зеленський, вирушаючи на Мюнхенську конференцію безпеки в тракті можливого вторгнення Росії.

Байден відзначив самостійне ухвалення рішення Зеленського щодо Мюнхенської конференції

США (фото з відкритих джерел)

"Він повинен сам ухвалити це рішення. Я говорив із Зеленським, можливо, більше десятка разів. У плані напрацювання дипломатичного рішення, можливо, це мудре рішення [поїздка Зеленського до Мюнхена]. Але він повинен його ухвалити", — сказав президент США.

Також він заявив, що переконаний, що Путін вирішив вторгнутися в Україну. Він також наголосив, що мета Путіна – це столиця України. Водночас, він заявив, що Росія продовжує помилково звинувачувати Україну в "геноцидах" і поширювати дезінформацію. За його словами, твердження РФ йдуть "проти простої логіки".

Нагадаємо, з сьогодні з ініціативи Вашингтона відбудеться телефонна розмова лідерів країн-членів НАТО. Президент США Джо Байден ініціює таку розмову з союзниками через загрозливу ситуацію навколо України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на офіс прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Канада вже офіційно підтвердила такі переговори у телефонному режимі. Вся розмова буде присвячена виключно Україні. Видання "The Guardian", посилаючись на співрозмовника у Білому Домі, також повідомило, що такі переговори щодо ситуації навколо України заплановані.

Нібито президент США ініціює розмову із союзниками, бо Росія не припиняє спроб піти на ескалації на сході України, незважаючи на дипломатію, яка не припиняє працювати. Читайте також на порталі "Коментарі" — глава МЗС Росії Сергій Лавров розповів, чи є підстави говорити, що після 20 лютого, коли закінчаться військові навчання РФ та Білорусі "Союзна рішучість" Москва, як і анонсувала раніше, відведе свої війська від українського кордону.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини