Головна Новини Світ США Байден висловився на захист Трампа: чому пригрозив Ірану війною
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден висловився на захист Трампа: чому пригрозив Ірану війною

Джо Байден попередив Іран, що США розглядатимуть замахи на Дональда Трампа як акт війни

сьогодні, 14:00
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден попередив Іран про наслідки у разі замаху на Дональда Трампа чи колишніх американських чиновників. Він зазначив, що будь-які замахи розглядатимуть як акт війни. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

Байден висловився на захист Трампа: чому пригрозив Ірану війною

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що спікер Ради нацбезпеки США Шон Саветт заявив, що Вашингтон моніторить усі іранські погрози у бік Трампа протягом багатьох років, починаючи з часів, коли він був головою Білого дому.

У США попередили Іран про серйозні наслідки у разі замаху на Трампа та колишніх чиновників. Йдеться про колишнього радника з національної безпеки Джона Болтона, екс-держсекретаря Майка Помпео і спецпредставника адміністрації Трампа з Ірану Браяна Хука. Останні два зараз перебувають під захистом влади.

"Якщо Іран нападе на будь-якого з наших громадян, включаючи тих, хто продовжує служити Сполученим Штатам або тих, хто служив раніше, Іран зіштовхнеться із серйозними наслідками", — сказав Саветт.

За словами високопосадовця адміністрації, Джо Байден направив повідомлення "на найвищому рівні" іранському уряду, попереджаючи їх припинити змови проти Дональда Трампа і колишніх чиновників США.

Журналісти зазначають, Джо Байден наказав Раді національної безпеки надіслати жорстке попередження Ірану, змусивши Тегеран припинити погрози. При цьому президент підкреслив, що США розглядатимуть будь-які замахи на Дональда Трампа як акт війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дональд Трамп хоче помсти: що заявив республіканець про готовність Ізраїлю вдарити по ядерних об'єктах Ірану




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини