Головна Новини Світ США Байден висловився щодо ідеї Кісінджера про обмін українських територій на мир з агресором
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден висловився щодо ідеї Кісінджера про обмін українських територій на мир з агресором

Байден наголосив, що Україна сама має вирішувати, що робити зі своєю територією

4 червня 2022, 10:50
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден відповів журналістам на питання про українські території, які Генрі Кісінджер під час промови в Давосі пропонував віддати росії в обмін на припинення війни. Про це повідомляють на сайті Білого дому.

Байден висловився щодо ідеї Кісінджера про обмін українських територій на мир з агресором

Фото ілюстративне / Pixabay

Очільник Білого дому вважає, що лише Україна має право вирішувати, що робити з своєю територією, яка закріплена Конституцією та міжнародними договорами.

"Я від початку казав — не всі зі мною згодні — нічого про Україну без України. Це їхня територія. Я не збираюся говорити їм, що вони повинні, а що не повинні робити. Але мені здається, що в певний момент тут доведеться досягти врегулювання шляхом переговорів. І що це означає, я не знаю. Я не думаю, що хтось знає на той момент. Але тим часом ми продовжуватимемо давати українцям все, щоб вони могли захищатися", повідомив Байден в коментарі під час прес-конференції в місті Рехобот 3 червня.

Також Байден наголосив, що війна Путіна спричинила ріст цін на продукти харчування, тому що Україна та росія є двома основними світовими житницями для пшениці та кукурудзи – основного продукту для багатьох продуктів харчування в усьому світі.

За його словами, наразі в Україні зберігається 20 мільйонів тонн зерна останнього врожаю. Через вторгнення Путіна та блокаду портах, через які могли вивезти це зерно для решти світу, цього не відбувається.

"Я з самого початку говорив американському народу, що рішення Путіна жорстоко вторгнутися в суверенну державу матиме вплив й на США. І я тісно співпрацюю з нашими європейськими партнерами, щоб було експортовано більше зерна, яке зараз заблоковано в Україні, на світовий ринок, що може допомогти знизити ціни", — заявив він.

Як писав портал "Коментарі", Зеленський запросив міста США до участі в українському амбітному проекті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини