Байден визнав, що не може обіцяти продовження допомоги Україні

Джо Байден сказав, що "нічого не обіцяє, але сподівається, що переговори в Конгресі будуть результативними"

Президент США Джо Байден висловив сподівання на результативні переговори у Конгресі щодо продовження військової та фінансової допомоги Україні. При цьому глава Білого дому визнав, що в цій ситуації він не може нічого обіцяти. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву американський лідер зробив на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Незважаючи на складну ситуацію всередині США, Байден вважає, що Україна, як і раніше, має підтримку як Демократичної, так і Республіканської партії.

За словами президента США, невелика група республіканців (прихильники 45 президента США Дональда Трампа) виступають проти допомоги Україні, але вони не представляють більшість.

"Ми проводимо переговори щодо фінансування, я нічого не обіцяю, але сподіваюся, що вони будуть результативними", - заявив Джо Байден.

У свою чергу, Володимир Зеленський заявив, що представники обох партій запевнили його в повній підтримці.

Зазначимо, під час цієї ж прес-конференції Джо Байден заявив, що мета США залишається, як і раніше, однією – Вашингтон хоче, щоб Україна здобула перемогу у війні. Зокрема, на його переконання, ця перемога означає, що Україна — це суверенна та незалежна держава, яка здатна захищати себе сьогодні та стримувати подальшу агресію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗМІ дізналися, яке рішення щодо допомоги Україні ухвалить Конгрес.

Також видання "Коментарі" разом із експертами аналізувало – які очікування від візиту Володимира Зеленського до США: чому він відбувся саме зараз.