Байден все ж таки їде до Німеччини на зустріч із лідерами Європи: чи буде там Зеленський

За інформацією CNN, Байден зустрінеться із трьома європейськими лідерами під час візиту до Німеччини

Президент США Джо Байден цього тижня відвідає Німеччину. Американський лідер має намір зустрітися із трьома європейськими лідерами. Про те, що очікується також приїзд президента України Володимира Зеленського, нічого не повідомляється. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє телеканал "CNN".

Посилаючись на трьох західних чиновників, видання зазначає, що очікується, що Джо Байден зустрінеться з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером у Берліні цього тижня.

Як відомо, минулого тижня Байден мав головувати на засіданні Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", де мав бути і президент України Володимир Зеленський. Але візит президента США до Німеччини скасували.

Байден пообіцяв перенести поїздку до Німеччини, але перспективи зустрічі так званої європейської четвірки були незрозумілі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - США готові до переговорів із РФ, Китаєм та КНДР: заява Байдена.

Також видання "Коментарі" повідомляло – всі ключові рішення чинна і вже наступна адміністрація Білого дому прийматимуться вже після 5 листопада, вважає політолог Юрій Богданов і додає, що так і має бути, в принципі. За його словами, мінімальне вікно можливостей щось вирішити до виборів закрилося завдяки урагану.

"Якщо переможе Гарріс - ми в проміжку між 5.11 і 20.01 (інавгурація) зможемо побачити попередній тизер її політики. Якщо переможе Трамп - Байден і Ко намагатимуться зберегти свою "спадщину" щодо України, сам Трамп буде генерувати ідеї та "дзвонити Путіну і Зеленському" з ідеєю поговорити. Тож у цьому розвитку подій немає ні сенсації, ні катастрофи, ні перемоги", - зазначив Богданов.