Головна Новини Світ США Байден звернувся до американців: чому вирішив знятися з президентських перегонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден звернувся до американців: чому вирішив знятися з президентських перегонів

Джо Байден закликав американців до єдності

25 липня 2024, 07:00
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден звернувся до американського народу, в якому пояснив причини зняття своєї кандидатури з президентських перегонів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться на сторінці глави Білого дому в соцмережі Х.

Байден звернувся до американців: чому вирішив знятися з президентських перегонів

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Під час звернення до нації з Овального кабінету Байден назвав своє рішення зняти кандидатуру з перегонів "питанням демократії".

Він назвав президентські вибори 2024 року вибором "між рухом уперед і назад, між надією та ненавистю".

"Я шаную цю посаду, але свою країну я люблю більше. Для мене було честю всього мого життя служити вашим президентом, однак на захист демократії, яка стоїть на кону — і це важливіше за будь-який титул. Я черпаю сили і знаходжу радість у роботі на благо американського народу", — сказав Байден.

Також глава Білого дому заявив, що американці матимуть безліч варіантів вибору на президентських виборах цієї осені. За його словами, "Америці доведеться обирати між рухом уперед чи назад, між надією та ненавистю, між єдністю та розколом".

"Ми повинні вирішити: Чи ми все ще віримо в чесність, порядність, повагу? У свободу, справедливість і демократію? У цей момент ми можемо побачити тих, з ким ми не згодні, не як ворогів, а як співвітчизників... Я вірю, що знаю відповіді на ці питання, тому що я знаю вас, американський народ, і я знаю це: Ми велика нація, тому що ми хороші люди", — сказав він.

Крім того, Байден охарактеризував вибори 2024 як боротьбу за порятунок демократії і заявив, що ніщо не може стати на її шляху.

"Я вважаю, що мій послужний список на посаді президента, моє лідерство у світі, моє бачення майбутнього Америки — все це заслуговує на другий термін. Але ніщо, ніщо не може стати на шляху порятунку нашої демократії — зокрема й особисті амбіції. Тому я вирішив, що найкращий шлях вперед — це передати факел новому поколінню. Це найкращий спосіб об'єднати нашу націю", — додав Байден.

Президент США також заявив, що американці мають об'єднатися, щоби захистити країну.

"Коли ви обрали мене на цю посаду, я обіцяв завжди бути з вами чесним, говорити вам правду. Щоправда, священна справа цієї країни є більшою, ніж будь-хто з нас. Ми повинні об'єднатися, щоб захистити її", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, на чому Байден зосередиться в останні місяці президентства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини