Головна Новини Світ США Байдена просять безумовно продовжити російсько-американський договір про озброєння ще на п'ять років
commentss НОВИНИ Всі новини

Байдена просять безумовно продовжити російсько-американський договір про озброєння ще на п'ять років

У команді Джо Байдена поки відмовляються від коментарів

25 листопада 2020, 23:29
Поділіться публікацією:

Прихильники контролю над озброєннями закликають Джо Байдена продовжити останній Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-III або Празький договір 2010 року) на п'ять років. Деякі експерти стверджують, що обраний президент США повинен наполягти на продовження дії документа на більш короткий період, щоб зберегти важелі впливу на Москву. Про це пише Reuters.

Байдена просять безумовно продовжити російсько-американський договір про озброєння ще на п'ять років

Після вступу на посаду президента США в січні 2021 року Байдену доведеться в стислі терміни прийняти рішення про те, чи варто продовжити СНО-III 2010 року інакше термін його дії закінчується через 16 днів.

Групи контролю над озброєннями, навколишнього середовища направляли Байдену письмове звернення. Багато експертів побоюються, що загибель СНО-III може підживлювати гонку ядерних озброєнь і посилювати напруженість між США і Росією, яка вже досягла свого найгіршого рівня з моменту закінчення Холодної війни в 1991 році, через загострену анексією Криму Росією і її передбачуваним втручанням, яке Москва заперечує, в американські вибори 2016 року.

Зупинення дії договору також покладе край інспекціям на місцях, які дві найбільші ядерні держави світу проводять відносно сил один одного.

Перехідна група Байдена відмовилася відповісти на прохання прокоментувати лист, підписаний Асоціацією з контролю над озброєннями, Сьєрра-клубом і Об'єднаної методистської Церквою.

Байден підтримує продовження як фундамент для нових домовленостей з контролю над озброєннями, але поки він не уточнив, на який термін. Виступаючи на умовах анонімності, джерела, близькі до його перехідної команди, заявили, що рішення про термін, на який він буде претендувати, ще не прийнято.

Раніше "Коментарі" писали, що Держдеп США приступив до процесу передачі влади обраному президенту Джо Байдену.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини