Головна Новини Світ США Білий дім має своє бачення щодо війни в Україні: в чому воно полягає
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім має своє бачення щодо війни в Україні: в чому воно полягає

Ніхто не розуміє рішення США щодо заборони бити їх зброєю по РФ, проте це виключно позиція Байдена, яку він міняти не хоче

4 вересня 2024, 17:19
Поділіться публікацією:

Військовий експерт та полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю для "Главреду" розповів про можливість зняття Сполученими Штатами обмежень на використання їхньої зброї для ударів вглиб території Росії. При цьому він припустив, що список цілей щодо цілей в РФ, які українські посадовці доставили до США, не стосується основної мети цього візиту. Справа у тому, каже експерт, що позиція Сполучених Штатів щодо цього питання є чіткою і зрозумілою.

Білий дім має своє бачення щодо війни в Україні: в чому воно полягає

Джо Байден

"Точно так само було і щодо літаків. Сьогодні тільки ледачий не сказав про те, що Україні потрібно надати можливість завдавати ударів на всю дальність досяжності американського озброєння. Я вже навіть не назву жодного політика або чиновника Євросоюзу, який би не сказав про це. Але — США твердо стоять на своєму", — заявив Жданов.

Він наголосив, що обмеження на використання американської далекобійної зброї для ударів по території Росії — це суто політичне рішення президента Джо Байдена, і його навряд чи буде змінено найближчим часом.

"Тут може бути два варіанти: або це рішення не зміниться взагалі до зміни адміністрації Байдена, тобто ще щонайменше пів року зберігатиметься заборона; або воно може змінитися з початком передвиборчої кампанії наприкінці вересня-початку жовтня або ближче до дати виборів, бо, можливо, Демократична партія США захоче використати факт переваги американської зброї над російською. Однак я думаю, що ймовірність другого варіанту мінімальна", — пояснив Жданов.

Експерт також зазначив, що у США є свій сценарій ведення військової кампанії, і вони його чітко дотримуються, незалежно від зовнішніх впливів.

"У Білого дому якесь своє бачення, і він чинить так, як вважає за потрібне. Тому я вже навіть не сподіваюся. Потрібно покладатися на те, що у нас є. Є у нас дрони, тож їх потрібно клепати масово і запускати партіями по 160 штук по російських об'єктах, бомбардуючи все, що ми можемо розбомбити", — заявив військовий експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що своїм рішенням не надавати дозвіл на удари своєї зброєю по території РФ Байден допомагає Путіну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини