Головна Новини Світ США Білий дім підтвердив надання Україні ATACMS, але вказав на важливий нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім підтвердив надання Україні ATACMS, але вказав на важливий нюанс

Радіус дії переданих Україні ракет ATACMS 165 кілометрів

18 жовтня 2023, 07:05
Поділіться публікацією:

США підтверджують передачу Україні ракет ATACMS Але ракети, одержані українською армією, мають обмежений радіус дії 165 кілометрів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила представник Ради нацбезпеки США Едрієн Вотсон, повідомляє "PAP".

Білий дім підтвердив надання Україні ATACMS, але вказав на важливий нюанс

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

"США нещодавно доставили в Україну ракети ATACMS радіусом дії до 100 миль (Ред. — близько 160 км) у рамках нашої постійної підтримки українського народу від жорсткого вторгнення Росії", — зазначила Уотсон.

Вона уточнила, США вважають, що ракети ATACMS забезпечать значне збільшення бойових можливостей України, адже дозволять знищувати цілі, які розташовані далеко від лінії фронту. Це стане великою проблемою для окупантів, які раніше відчували себе у відносній безпеці у глибині України.

"Ми сповнені рішучості продовжувати надавати Україні військову допомогу, необхідну їй для досягнення успіху на полі бою та боротьби за свободу та незалежність", — констатувала Вотсон.

Представник Ради нацбезпеки США відмовилася уточнювати, який саме тип ATACMS вже є на озброєнні ЗСУ, але, ймовірно, йдеться про ATACMS Block I (M39, MGM-140, MGM-140A). Саме цей тип ракети має радіус дії 165 км. Він також має касетну бойову частину. Головна відмінність від свого аналога з радіусом дії на 300 км, ATACMS Block I у тому, що ця модифікація має більшу кількість касетних зарядів – 950, а не 300.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські захисники вночі завдали серії ударів по ворожих аеродромах у тимчасово окупованому Луганську та Бердянську.

Також видання "Коментарі" повідомляло – нічний удар по окупантах: у РФ скаржаться на "прильоти" ATACMS, яких Україна не має.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини