Білий дім відреагував на заяву спікера Палати про те, що угода для допомоги Україні "мертва"

Жан-П'єр звернулася до республіканців і запитала, чи хочуть вони справді вирішити проблему чи набрати політичні бали

Республіканці у Палаті представників США стоять перед вибором – чи хочуть вони вирішити проблему з кордоном та допомогою Україні чи набрати політичні очки. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявила речник Білого дому Карін Жан-П'єр.

Чиновниця наголосила, остаточне рішення буде за Палатою, проте республіканці та демократи в Сенаті змогли дійти згоди.

"Вони сказали: Ми збираємося це зробити. Ми збираємося спробувати з'ясувати – провести переговори сумлінно і спробувати з'ясувати, як нам дійти двопартійної угоди", - висловилася Жан-П'єр.

Вона зазначила, що президент США Джо Байден заявив про готовність вирішити питання із кордоном, оскільки це стосується національної безпеки.

"Республіканці у Палаті представників мають обирати: чи хочуть вони допомогти або хочуть набрати політичні бали?", - резюмувала спікер Білого дому.

Зазначимо, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що якщо чутки про зміст законопроекту Сенату про фінансову допомогу Україні та вирішення питання про кордон з Мексикою дійсно вірні, то проект є "мертвонародженим". Спікер Палати представників США надіслав листи своїм колегам, у яких відреагував на повідомлення про ймовірну дійсність зазначених у проекті закону запропонованих положень.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому почастішали заяви про брак військової допомоги Україні: чиє рішення може змінити ситуацію. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Республіканській партії натякнули на плані Б щодо допомоги Україні.