Головна Новини Світ США Білий дім заморозив надання Україні нового пакету військової допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий дім заморозив надання Україні нового пакету військової допомоги

За словами одного за співрозмовників, пакет все ще "незайманий" і може бути швидко надано Україні

18 червня 2021, 22:23
Поділіться публікацією:

Через день після зустрічі президентів США і РФ в Женеві адміністрація Джо Байдена тимчасово призупинила пакет військової допомоги Україні, який включає смертоносну зброю. Про це повідомляє видання Politico з посиланням на чотирьох осіб, знайомих з внутрішніми обговореннями пакету допомоги. Загальний обсяг пакета становить близько 100 мільйонів доларів.

Білий дім заморозив надання Україні нового пакету військової допомоги

Вашингтон (фото з відкритих джерел)

Рада національної безпеки США доручив сформувати пакет допомоги, оскільки Вашингтон все більше турбувало масове нарощування російської військової могутності поблизу кордону з Україною і на Кримському півострові, за словами трьох осіб, які просили не називати їхніх імен. Над складанням пропозиції працювали посадові особи Державного департаменту і Пентагону.

Згодом, як стверджують джерела, в Раді нацбезпеки поставили на паузу подальші кроки після того, як Росія оголосила про відвід своїх сил і почалася підготовка до зустрічі Джо Байдена і Володимира Путіна в Женеві.

За словами одного за співрозмовників, пакет все ще "незайманий" і може бути швидко наданий Україні. POLITICO зазначає, що Washington Post першими повідомляли про те, що адміністрація Байдена розглядала надання такого пакета, але що Рада нацбезпеки заморозив його і яке саме озброєння могло бути надано — раніше не було відомо.

Як повідомляли раніше в США назвали умови виділення Україні додаткових 150 млн доларів допомоги. Для цього Україна повинна домогтися достатнього прогресу в ключових оборонних реформах. У США закликали Україну продовжувати проводити реформи, які посилюють цивільний контроль над збройними силами і модернізуватися оборонний сектор відповідно до принципів і стандартів НАТО.

Ветеран, військовий і політичний експерт директор Міжнародного центру протидії російській пропаганді Юрій Кочевенко підкреслює, що з потрібного вектора перетворень, який був закладений в попередні роки, Україна вже не зверне. Інша справа — наскільки швидко будемо просуватися вперед.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини