Головна Новини Світ США Білий Дім заявив, що поразка Росії у війні проти України вже незаперечна
commentss НОВИНИ Всі новини

Білий Дім заявив, що поразка Росії у війні проти України вже незаперечна

США продовжать підтримувати Україну у війні проти Росії, щоб зміцнити позицію Києва на переговорах

5 травня 2022, 07:32
Поділіться публікацією:

У Білому Домі заявили, що з огляду на провали у досягненні поставлених з самого початку цілей в Україні Росія вже зазнала поразки у війні проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час спілкування з представниками мас-медіа заявила прес-секретар Білого Дому Джен Псакі, пише "Укрінформ".

Білий Дім заявив, що поразка Росії у війні проти України вже незаперечна

Джен Псакі. Фото: з відкритих джерел

Прес-секретар Білого Дому зазначила, що важливо розуміти, як до "спецоперації" в Україні ставилися самі росіяни, які очікування від неї були у них. І ось тепер, коли жодної з поставлених цілей не досягнуто – можна з упевненістю сказати, що Росія цю війну програла.

За словами Джен Псакі, Путін не домігся того, щоб побачити, як російські танки братимуть участь у параді на головних вулицях Києва. Путін також не домігся того, щоб із суверенітетом України було покінчено. Також Путін не досягнув того, щоб усередині НАТО стався розкол і країни Заходу роз'єдналися.

Псаки уточнила, що у Москві спочатку вважали, що вогні можуть захопити значну частину України. Зокрема, мати успіх на півночі, але цього російської армії не вдалося.

Джен Псакі додала, розуміючи, що Кремль не досяг поставленої мети Вашингтон зараз допомагає офіційному Києву зміцнити свою позицію перед переговорами з Росією. Це посилення стосується як у наданні озброєння українським захисникам, так і у забезпеченні будь-яких інших потреб українського народу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Міноборони України розповіли, чому РФ стратегічно у війні проти України вже програла і не досягне успіху ні до 9 травня, ні після нього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини