Головна Новини Світ США Блінкен і Лавров вперше зустрілись з початку війни: три повідомлення, які США передали Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен і Лавров вперше зустрілись з початку війни: три повідомлення, які США передали Росії

Представник США Блінкен та очільник МЗС РФ Лавров вперше зустрілись від початку війни. Відомо три пункти, які озвучив держсек Сполучених Штатів до російського представника.

2 березня 2023, 15:03 comments1340
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров та держсекретар США Ентоні Блінкен вперше зустрілись від початку російського вторгнення в Україну на саміті G20, що проходить в Індії. Представник Сполучених Штатів повідомив три ключові повідомлення, які він намагався донести до Лаврова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CNN.

Блінкен і Лавров вперше зустрілись з початку війни: три повідомлення, які США передали Росії

Ентоні Блінкен та Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Під час неофіційної зустрічі в Нью-Делі представники США та Росії розмовляли менш як 10 хвилин. За цей час Ентоні Блінкен намагався донести три головні пункти для російської сторони. Головним повідомленням стало те, що США й надалі буде підтримувати оборону України. Також держсекретар США зазначив, що РФ повинна скасувати своє рішення про призупинення участі в ядерному договорі, а Блінкен вимагав від Росії звільнити громадянина Сполучених Штатів Пола Велана.

"Секретар бачив, що метою було передати ці три прямі повідомлення, які, на нашу думку, сприяють просуванню наших інтересів. Ми завжди сподіваємося, що росіяни змінять своє рішення і будуть готові до дипломатичного процесу, який може призвести до справедливого та міцного миру, але я б не сказав, що після цієї зустрічі ми сподівалися, що все зміниться в найближчій перспективі", — заявив американський представник.

Лавров не згадав про цю зустріч на пресконференції, а прессекретар МЗС Росії Марія Захарова повідомила, що держсек США просив зустрічі з Лавровим, проте не було жодних офіційних переговорів.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що британський репортер розповів про божевільну тактику російських військ в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Путін скасував поїздку на фоні повідомлень про наступ українських військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини