Головна Новини Світ США Блінкен назвав країну, яка здатна повернути Росію до зернової угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен назвав країну, яка здатна повернути Росію до зернової угоди

Блінкен вважає, що Бразилія здатна повернути Росію до "зернової угоди"

9 серпня 2023, 12:20
Поділіться публікацією:

Бразилія та її президент можуть чинити необхідний тиск на Росію, щоб повернути її до Чорноморської зернової ініціативи. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "GloboNews" висловив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Блінкен назвав країну, яка здатна повернути Росію до зернової угоди

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Держсекретар США погодився із припущенням журналіста про те, що президенту Лулі да Сілві було б простіше, ніж будь-кому іншому знайти необхідні слова для президента РФ Володимира Путіна, щоб мотивувати того повернутися до "зернової угоди", адже Бразилія публічно заявила про свій нейтральний статус щодо війни в Україні.

"Я думаю, що голос Бразилії, голос президента Лули, має вирішальне значення. І використання цього голосу для того, щоб переконати росіян повернутися до угоди, було б дуже, дуже позитивним кроком", — заявив Блінкен.

Держсекретар США наголосив, що "в цій угоді ніколи не було б потреби", проте вона "була необхідна лише тому, що Росія вирішила вторгнутися в Україну, а потім, зробивши це, заблокувала її порти, не даючи можливості вивозити зерно".                                                                              

"Поки ця угода виконувалася до того, як Росія вийшла з неї кілька тижнів тому, з України було вивезено 35 мільйонів тонн продовольства...Еквівалент 18 мільярдів хлібин: ось що тепер розірвала Росія... Відтоді, як РФ зробила свій крок і вийшла з угоди, ціни для всіх зросли на 10-15%", – резюмував Блінкен.

Читайте також на порталі "Коментарі" — до чого може призвести ескалація у Чорному морі – чи вдасться перезапустити зернову угоду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини