Головна Новини Світ США Блінкен назвав мету США в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен назвав мету США в Україні

Ентоні Блінкен заявив, що США повинні завадити Росії досягти стратегічного успіху в Україні

14 вересня 2023, 07:38
Поділіться публікацією:

Завдання США не допустити, щоб Росія досягла стратегічного успіху у її агресії проти України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє прес-служба Держдепу.

Блінкен назвав мету США в Україні

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Крім того, Вашингтон має намір забезпечити економічне, військове та демократичне процвітання України в майбутньому.

"Кінцева мета подвійна. Насамперед, звісно, це відмовити Росії у будь-якому стратегічному успіху в Україні, бо якщо ми цього не зробимо, то, як я вже казав, це стане відкритим запрошенням для агресорів звідусіль", — зазначив Блінкен.

За його словами, РФ вже зазнала невдачі у своїх спробах стерти Україну з карти, знищити її ідентичність, а також приєднати її до себе. Держсекретар США додав, що тепер, де саме будуть проведені кордони, залежить насамперед від самих українців, які продовжують свій контрнаступ.

"Ми прагнемо підтримувати їх, щоб максимально збільшити здатність України повернути інші території, захоплені Росією", — зазначив Блінкен.

Держсекретар США також наголосив, що Україна має досягти моменту, коли вона зможе міцно стояти самостійно у військовому, економічному та демократичному плані, для цього й продовжується економічна підтримка та підтримка демократії з боку Сполучених Штатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до України прокоментував український контрнаступ, пообіцяв нам постійну та рішучу підтримку у боротьбі з російською агресією. Йшла розмова про далекобійні ракети ATACMS, але поки що прогресу, схоже, немає. Натомість анонсовано черговий пакет допомоги на понад 1 мільярд доларів, куди, серед іншого, вперше увійдуть гроші, конфісковані у російських олігархів. Які висновки щодо цього візиту можна зробити, виходячи із загальнодоступної інформації? Що могло залишитися за лаштунками? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини