Головна Новини Світ США Блінкен назвав найкращий спосіб показати Путіну, що він не переживе Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен назвав найкращий спосіб показати Путіну, що він не переживе Україну

Ентоні Блінкен вважає, що гарантії безпеки – найкращий спосіб показати Путіну, що він не переживе Україну

15 липня 2023, 12:00 comments2399
Поділіться публікацією:

Російський президент має раз і назавжди зрозуміти, що його режим не може протриматися довше, ніж Україна та її союзники. Завдання Заходу – позбавити російського диктатора цих ілюзій. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен під час саміту з безпеки країн Південно-Східної Азії в Індонезії.

Блінкен назвав найкращий спосіб показати Путіну, що він не переживе Україну

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Держсекретар наголосив, саміт НАТО у Вільнюсі закінчився тим, що низка країн погодилася надати Україні гарантії безпеки, які "підсилить на роки вперед здатність України захищати себе та стримувати агресію".

"І це важливо з багатьох причин, але одна з них полягає в тому, що це, можливо, найкращий спосіб позбавити Володимира Путіна ідеї, що він може якимось чином пережити Україну та пережити десятки країн, які підтримують Україну у захисті її свободи та її майбутнього", – заявив Блінкен.

Він висловив думку, що такі гарантії також є найшвидшим способом наблизити завершення війни в Україні. Блінкен заявив, що на сьогоднішній день Росія зазнає величезних втрат у війні, витрачає на цю війну величезні суми грошей, але Путін все одно вважає, що так воювати російська армія може ще дуже довго. Путін відмовляється вірити. Що він так і не зможе досягти своєї мети в цій війні.

Держсекретар США підкреслив, що Путін ніяк не може усвідомити, на що перетворилася ця війна для Росії, яку залишило мільйон громадян, ще мільйон загинув у м'ясорубці війни. Колись велика РФ втратила авторитет у світі, її економіка ослабла.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Росії після невдалого заколоту Євгена Пригожина та його ПВК "Вагнер" відбуваються масові арешти в армійському середовищі. На цьому тлі розгортається черговий скандал. Від посади відсторонено командувача 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу генерал-майора Івана Попова (воював на Запорізькому напрямку). Це сталося після того, як він розповів про реальне – і вкрай сумне для росіян – становище на фронті. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що звільнення Попова демонструє дійсні проблеми окупаційної армії (страждає від ударів української артилерії, зазнає труднощів із ротацією), а також спробу убезпечити російського диктатора Путіна від небажаної критики. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" наростаюче внутрішньоросійське протистояння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини