Головна Новини Світ США Блінкен під час візиту до України повідомить про важливе рішення, що наблизить поразку Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен під час візиту до України повідомить про важливе рішення, що наблизить поразку Росії

США, ймовірно, дозволять Україні використовувати ATACMS для ударів по території РФ

10 вересня 2024, 19:55
Поділіться публікацією:

Під час свого візиту до Києва 11 вересня державний секретар США Ентоні Блінкен планує оголосити про надання дозволу Вашингтона на використання українськими силами американських далекобійних ракет ATACMS для ударів по території Росії.

Блінкен під час візиту до України повідомить про важливе рішення, що наблизить поразку Росії

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє журналістка Axios Джуліґрейс Бруфке, посилаючись на заяву голови Комітету закордонних справ Палати представників США Майкла Маккола.

Маккол сказав, що нещодавно мав розмову з Блінкеном, і під час цієї бесіди державний секретар підтвердив, що разом зі своїм британським колегою вони прямують до Києва для оголошення цієї новини.

"Я розмовляв з Блінкеном два дні тому, і він їде зі своїм колегою з Великої Британії до Києва, щоб по суті сказати їм (українцям — ред.), що вони дозволять [вдарити по Росії за допомогою ATACMS]", — цитує Бруфке слова Маккола.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Блінкен сказав, коли іранські ракети полетять на Україну і повідомив про екстрений візит в Київ. The Washington Post повідомило, що Іран відправив до Росії балістичні ракети малої дальності, про це, зокрема, заявив держсекретар Ентоні Блінкен. При цьому він пригрозив Ірану санкціями за такий крок, який ще глибше втягує Тегеран у російсько-український конфлікт.

Блінкен сказав, що нові санкції будуть оголошені пізніше у вівторок, включаючи заходи проти Iran Air.

 При цьому голова він додав, що Росія зараз отримала поставки цих ракет. Він додав, що Росія, ймовірно, використає поставки протягом кількох тижнів. Видання підкреслює, що іранська зброя зміцнює арсенал зброї Москви в ключовий момент її тяжкої війни з Україною, коли Київ наступає на Росію, але стикається з невдачами на сході. У зв’язку з тим, що українці вимагають розширення допомоги США у сфері озброєння, Блінкен сказав, що відвідає Київ у середу для консультацій з його керівництвом.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини