Головна Новини Світ США Блінкен поговорив з Китаєм про Україну: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен поговорив з Китаєм про Україну: подробиці

Очільник Держдепу США обговорив з китайською делегацією війну в Україні

13 січня 2024, 22:23
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся у Вашингтоні з керівником Міжнародного відділу ЦК Компартії Китаю Лю Цзянчао, з яким обговорив війну в Україні та ряд інших питань. Про це повідомляє "Європейська правда", передає портал "Коментарі".

Блінкен поговорив з Китаєм про Україну: подробиці

Блінкен говорив з китайською делегацією про Україну. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що сторони обмінялися думками щодо регіональних та глобальних питань. Зокрема, вони спілкувалися про війну РФ проти України, Північну Корею та Близький Схід. При цьому держсекретар США відзначив важливість підтримки та захисту прав і свобод судноплавства в Червоному морі та уникнення подальшої ескалації.

Зазначається, що Ентоні Блінкен підтвердив важливість підтримання миру та стабільності в Тайванській протоці та Південно-Китайському морі.

Видання також пише, що сторони підтвердили важливість продовження реалізації прогресу, досягнутого з ключових питань на саміті між Джо Байденом та Сі Цзіньпіном у США в листопаді 2023 року.

У ході зустрічі дипломати визнали важливість продовження підтримки відкритих каналів комунікації між США і Китаєм, додає видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для успішного протистояння РФ Збройним силам України не вистачає військової авіації з ракетами великої дальності, яка зможе підтримувати піхоту, заявив командувач Сухопутних сил України Олександр Сирський. За словами командувача Сухопутних військ, українській армії, зокрема, суттєво допомогли б американські штурмові літаки А-10. Сирський відзначив, що А-10 зможуть надати українським наземним силам вирішальну підтримку для перехоплення ініціативи на фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини