Головна Новини Світ США Блінкен приїде на засідання ОБСЄ, де буде присутній Лавров: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен приїде на засідання ОБСЄ, де буде присутній Лавров: яка причина

Держсекретар США вирушає у столицю Північної Македонії "для висловлення солідарності з іншими членами ОБСЄ"

29 листопада 2023, 20:40
Поділіться публікацією:

 Держсекретар Сполучених Штатів  Ентоні Блінкен  братиме участь в засіданні  міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) в столиці Північної Македонії Скоп’є, туди  також  прибуде  очільник російського Міністерства закордонних справ  Сергій Лавров.   Проте зустріч Блінкена та його російського колеги  не запланована. Про це проінформував представник  американського Держдепартаменту,  повідомляє  Голос Америки.

Блінкен приїде на засідання ОБСЄ, де буде присутній Лавров: яка причина

Ентоні Блінкен (фото з відкритих джерел)

Відповідаючи на  питання про можливість будь-якої зустрічі між  американським Держсекретарем і  російським міністром закордонних справ, представник Держдепу США  наголосив, що цього не очікується.

"Ми поважаємо можливість кожної країни ухвалювати рішення про те, чи варто їм брати участь, чи ні. Ми вважаємо, що це корисний форум для взаємодії з членами ОБСЄ, і тому збираємося відвідати його", — сказав  американський посадовець.

Він  коротко окреслив  цілі візиту  Держсекретаря Сполучених Штатів  на цей важливий захід.

"ОБСЄ справді важлива для розв'язання політичних питань та питань прав людини в Європі. Держсекретар США вирушає туди на знак солідарності з північномакедонцями, які пережили важкий рік та виконали важливу роботу, а також для виявлення солідарності з іншими членами ОБСЄ", — підсумував  посадовець Сполучених Штатів. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому в ЄС погодилися на участь Лаврова у зустрічі ОБСЄУкраїна відмовилася брати участь у зустрічі ОБСЄ на міністерському рівні в Скоп'є (Північна Македонія), яка відбудеться з 29 листопада по 1 грудня, через участь там російської делегації на чолі з керівником МЗС РФ Сергієм Лавровим. Раніше глава МЗС Естонії Маргус Тсахкна заявив, що РФ намагається повністю зруйнувати ОБСЄ. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини